"Voed die hond dan op!"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

Ooo lekker buiten rotzooien, door de blubber stuiteren, geursporen volgen en helemaal niemand tegenkomen... zo'n wandeling hadden wij vanochtend. In het gebied waar we liepen heb je meerdere stukken waar je hond los mag, maar daartussen zitten stukken waar hij eigenlijk vast moet. Vooral in de zomer gewenst ivm recreatie etc. Vandaag was er in het hele bos niemand te vinden en dan ga ik m'n ren-monster ook echt niet aanlijnen. Hij mag niet ver vooruit, dus als er wel iemand aankomt dan hebben we hem zo bij ons... In de laatste honderd meter naar de auto zien we een man aan komen lopen, dus ik roep Boris naast. Man had geen hond, dus ik liet Boris weer gaan, want mensen loopt ie altijd zo voorbij. Echt, mensen zijn ZO niet interessant ;-) En wat doet onze puber dan toch ineens?? In het passeren kijkt de man hem blijkbaar iets te uitnodigend aan en Boris springt zo tegen hem op... ;-)Geen zwarte poten tegen z'n broek, maar wel met z'n lijf tegen het been van die man. Ik zag aan Boris' hoofd dat ie wist dat het niet ok was, maar hij kon zich blijkbaar niet inhouden. Ik zei gelijk "Sorry sorry, hij vind u blijkbaar erg leuk, maar sorry!" Waarop de man zegt "Nou lekker dan, misschien aan de lijn doen, hij mag hier ook niet los." Ik: "Nogmaals mijn excuses." en dan die man " Voed die hond dan op!" En toen ben ik maar doorgelopen...Ik weet dat Boris fout zat met dat springen, ben er ook niet blij mee, maar om nou te gaan zeggen dat hij niet opgevoed is ggrrrrrr Voor een hond van 15 maanden, van dit ras, uit het asiel is hij zo goed opgevoed, zo lief en sociaal en speels, kan er gewoon niet tegen als iemand dan zoiets even roept (ook al heeft hij gelijk!)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ""Voed die hond dan op!"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Zal voor jou best vervelend zijn geweest! Je verwachte het zelf ook niet en dan toch...Ik denk dat die man dat vooral heeft geroepen omdat hij geschrokken is... Ben zelf ook absoluut niet bang van honden en heb alle begrip voor rond stuiterende pups maar als er ineens een (grote) hond tegen mij aanspringt schrik ik mij een ongeluk!

Kan wel een leuke wandeling verpesten zo een voorval!

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Ookal heb je zelf geen hond bij je, het lukt altijd om vies te worden in het bos. Raar maar waar, er ligt gewoon een vloek op tussen schone kleren hebben/houden en het bos... ;-)

Dus ja, had ie maar een overall aan moeten trekken haha! Heb hier ook een springmonster... Hij weet dondersgoed dat je mensen moet negeren en niét mag opspringen. Kuch... Rover is nu net 4 jaar en weegt 85kg... O-)
Zodra mensen hem aan gaan kijken ben je de klos...

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik snap de reactie van die meneer wel maar je hebt tenminste netjes je excuses aangeboden. ;-)
Heb het zelf ook wel eens gehad. Laat ik de honden netjes wachten zodat die mevrouw voorbij kan lopen, zegt die mevrouw: "springen ze anders tegen me op?" voor ze uitgesproken was sprong Kiwi op en rende naar haar toe.. ;-) Oeps.. gelukkig kon ze er wel om lachen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vervelend , maar het kan gebeuren, ik ben altijd alert, maar niet altijd voorkom ik spetters van de hond, mijn zusje gaat vaak mee, moet niets van bamse hebben, en spring soms tussen de klodders door.

in spring de bocht is krom. ja gebeurt. en soms als ik opeens die klodders ziet springen, spring ik voor mijn zusje , maar soms .......... oooooo erg. :-D

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Ik werd vd week ook besprongen, ook onder de blub....die vrouw bleef sorry zeggen:-D ik zeg, loop met me eigen hond, voordat ik thuis ben zie je die pootjes niet meer, dat is dan vervaagd door de rest van de modder,haha...was ook een pup die sprong, was ook me eigen schuld, ik bukte om hem aan te halen, puppie blij ik onder de modder....
kan gebeuren toch, en als mensen dan wat te zeuren hebben, trek je eigen daar dan niets van aan joh!

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos

honden foto van Peter & Dinos

Ja Lien snap het helemaal is zeker niet leuk als je even de les gelezen wordt ook al heeft meneer gelijk, het enige wat je kan doen is proberen uit te leggen maar daar zit men meestal niet op te wachten. Heb zelf keer stomerij vergoedt twee maaltijden omdat dinos schudde en er wat door zaak heen vloog.leren bal, Maar dit is niet anders als dat b.v. je kleuter iets uithaald dan zal je ook moeten vergoeden en excuus maken. Volgens mij is je hond wel mee verzekerd op je w.a. heb er nooit gebruik van gemaakt maar is wel mogelijk.

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

Ik hou er inderdaad niet van de les gelezen te worden hihi... Ik snap die meneer ook zeker. Even een stapje terug doen in de verwachting dat onze hond zoiets nooooit zou doen O-)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

kan die meneer goed begrijpen, je hond mocht daar niet los lopen , dus had je hem ff aan de riem moeten doen, maarrr is denk ook niet het ergste van de wereld hoor. ik ga al nooit met nette kleren naar het park of wandelen, want bij ons is er een stuk waar honden mogen zwemmen en die komen dan ook net naar je toe lopen en schuden zich voor jou uit, wat ik vele malen erger vind . maar ik zelf zou er geen drama van maken. maar niet iedereen is hetzelfde. ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Lady zit altijd aangelijnd en gaat ook nooit op mensen af, maar sinds we met een muilkorf lopen (vanwege andere honden), vind ze het soms grappig om juist opeens uit te wijken naar iemand die langs loopt, met als gevolg dat die mensen zich een hoedje schrikken.. ze doet echt geen drol naar passerende mensen, maar ik kan me goed voorstellen dat mensen er van schrikken, dus houd ik haar nu altijd aan mn andere kant als er mensen voorbij komen lopen, haha..
Ook roepen mensen wel eens dat we onze hond moeten opvoeden als Lady uitvalt naar andere honden, dat is heel vervelend..maar we zijn daar echt wel mee bezig.. we hebben al 2 cursussen gedaan, zijn consequent in haar opvoeding en doen ook privetraining.. dus opvoeding is wat dat betreft niet alles.. honden zijn geen robots die met de juiste opvoeding altijd precies doen wat de baasjes van ze willen..

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

"  honden zijn geen robots die met de juiste opvoeding altijd precies doen wat de baasjes van ze willen.. "

 en dat maakt ze ook vaak zo leuk!

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

De opmerking ''voed je hond eens op'' is inderdaad erg onaardig. Vooral omdat jij meerdere malen je excuses maakte. Maar... dit was niet gebeurd wanneer de hond aangelijnd was.

Je hond onaangelijnd laten lopen waar het niet is toegestaan, stelt jou altijd in het ongelijk.
Dat jouw hond lief en sociaal is, staat volledig buiten beschouwing!

Jij schrijft: ''en dan ga ik mijn ren-monster ook echt niet aanlijnen'' daarmee vind ik dat jij dat stuk bos al voor jezelf opeist en je daarmee kwaad bloed kan zetten.
Want, hoe rustig het ook is, je hebt rekening te houden met anderen die daar kunnen lopen, ook al is het maar 1 persoon.
 
Alleen op plaatsen waar honden onaangelijnd mogen rondlopen, heb je enig recht van spreken, omdat een ieder die dat gebied betreed, middels borden dient te weten dat ze loslopende honden kunnen tegen komen. Een opspringende hond is dan dus het risico dat je neemt.

Persoonlijk ben ik er nooit zo blij mee wanneer ik met mijn honden aangelijnd wandel en er een loslopende hond op ons afkomt, al is hij nog zo sociaal, er kunnen vervelende toestanden door ontstaan.

Een loslopende hond staat altijd al 1-0 voor omdat de ander vast zit, en hij niet! Dat kan echt spanning geven. 
Vooral Rocky reageert dan erg defensief, en Blondes gaat hem dan bijstand geven. Ik sta dan met 2 steigerende honden, en ja, dan ben ik wel even geïrriteerd.

Ik zou er persoonlijk ook niet zo'n drama van gemaakt hebben. Een paar vegen op mijn broek van zo'n dondertje die gewoon wil laten zien dat ie me lief vind, zou ik beantwoorden met een paar grote aaien over zijn bol. Maar ja, wij spreken hier als hondenliefhebbers onder elkaar.

Het is nu eenmaal zo dat wij rekening dienen te houden met anderen mensen, met of zonder hond.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Het klinkt ontzettend lullig, maar die man heeft in deze wel gelijk. En jij laat je van je goede kant zien door je excuses aan te bieden.

En laat daarmee gewoon de kous af zijn. Je zat fout, je weet het, je hebt je excuses aangeboden.

Klaar.
Toch?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ben het wel eens met 2 bovenstaande reacties.  
Maar kom op, je zegt 3 x sorry en biedt nóg eens je excuses aan, je wéét dat jullie fout zaten, dan hoeft zo'n sneer er niet ook nog eens achteraan, zó dramatisch was het tenslotte ook weer niet ;-) 
 
Ik heb een oude spijkerbroek, die nooit schoon is. Is ie schoon, dan is ie na 5 minuten bos al weer vies, daar is het mijn oude baggerbroek voor. 

Opspringende honden zijn gewoon best vervelend, Mellow doet het ook en ik krijg het er níet uit. 
Hondenbaasjes hier in de straat vinden het niet erg ("ach joh, is een oude jas"), maar ik vind het zelf vervelend, zij kijkt er namelijk niet naar hoor, of jij je oude jas of je witte trouwjurk aan hebt ;-)
Hier in de wijk is ze nagenoeg schoon, maar als ze je in het bos tegenkomt vindt ze je net zo leuk, maar is ze wél een tikkie smeriger ;-)
Nu is zij altijd aangelijnd, dus kan ik het vermijden, tenzij de buurvrouw haar gaat aaien ;-)

Maar joh, gebeurd is gebeurd hoor, je komt die man waarschijnlijk tóch nooit meer tegen ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ""Voed die hond dan op!"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Enya en Fanconi test
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^